Geeft uitstraling aan jouw keuken

Geeft uitstraling aan jouw keuken

Werkbladen

De materiaalkeuze van het werkblad bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van jouw keuken. Voor ieders budget zijn er mooie materialen verkrijgbaar.


Kunststof

Een veelgebruikt werkblad is een kunststof HPL (High Pressure Laminate) werkblad. Een HPL werkblad is opgebouwd uit meerdere lagen die onder hoge druk worden samengeperst. Hierdoor ontstaat een zeer dichte en harde plaat. Met een kunststoffen ofwel HPL keukenblad heb je een enorme keuze in verschillende kleuren en designs, van houtlook tot betonlook. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een kunststof keukenblad is daarnaast erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken. De werkhoogte is afhankelijk van jouw lengte en daardoor naar wens aan te passen. Meestal is het blad afgewerkt met een stoot- en krasvaste toplaag. 
 

Tips voor onderhoud: 
HPL is in beperkte mate hittebestendig (tot maximaal 180 graden celsius). Zet daarom nooit een hete ovenschaal rechtstreekt op het werkblad. Voor de dagelijkse reiniging voldoet afnemen met (warm) water. Indien de verontreiniging niet verwijderd wordt, kan een klassiek schoonmaakproduct (geen schuurmiddel) gebruikt worden. 
 

Graniet 

Graniet is een natuurproduct met een uniek karakter. Een eerlijk product met een eerlijke Primo prijs. Het zijn ideale materialen voor een werkblad. Het materiaal is hygiënisch en kan tegen zuur en tegen een stootje. De meeste granieten werkbladen moeten wel regelmatig geïmpregneerd worden, zodat vlekken minder snel intrekken en het blad beter beschermd is. 

Ook kan een graniet keukenblad goed tegen hitte. Dit komt doordat graniet een stollingsgesteente is. Door extreme temperatuurswisselingen, zoals het plaatsen van een hete pan op een koud aanrecht, kan thermoshock plaatsvinden. Het graniet barst dan. Voorkom dit door het plaatsen van onderzetters.

Composiet is iets gladder dan graniet en dus nóg makkelijker schoon te houden.In de showroom kunt u diverse stalen bekijken van granieten en composiet werkbladen. 

Tips voor onderhoud:
Doordat graniet een natuurproduct is, kan het materiaal gevoelig zijn voor bepaalde middelen. Tevens is graniet poreus, waardoor vlekken sneller de kans krijgen om in het materiaal te trekken. Met de volgende stappen reinig jij jouw granieten werkblad op een veilige en hygienische manier: 

  • verwijder loszittend vuil 
  • neem het blad af met een sopje van lauw water en een mild reinigingsproduct, zoals afwasmiddel
  • wrijf het blad na met een schone vochtige doek
  • droog het blad af
     

Keramiek

Een keramiek aanrechtblad bestaat uit lagen keramisch materiaal, gevormd door verhitting en druk. Daardoor is een keramisch keukenblad zeer hard en hittebestendig. Een stoer blad, volledig samengesteld uit natuurlijke materialen. 

 

Wat is jouw favoriete stijl?
Ontdek het hier!

Op onze Pinterest pagina vind je veel inspiratie om jouw droomkeuken samen te stellen. Blijf op de hoogte van de laatste trends en volg ons op Pinterest.