Keukens

Keukens

Meer over keukens

Een keuken is een aankoop die de meeste mensen slechts een aantal maal in hun leven doen. Daarnaast mag de keuken tegenwoordig een volwaardige leefruimte worden genoemd. Het is daarom niet raar dat je hoge eisen aan jouw keuken stelt. Het moet er niet alleen prachtig uitzien, maar functioneel moet het ook een optimale ruimte zijn. 

Het Primo stappenplan 

1. Bepaal je stijl 
Onze speciaal opgeleide keukenadviseurs nemen de tijd om je alles te vertellen over de laatste keukentrends. 

2. Meet je ruimte 
De maatvoering van een keuken is belangrijk voor het uiteindelijke keukenontwerp. Wanden, vloeren, deuren en ramen; alle details moeten opgemeten worden. De plaats van de radiator, ventilatieopening(en) en overige bouwkundige onderdelen in de keuken zijn daarbij ook van belang. En vergeet de positie van stopcontacten, schakelaars en het leidingwerk niet. Deze laatste onderdelen kunnen overigens naar wens verplaatst worden bij het plaatsen van de nieuwe keuken.

3. Keukenopstelling 
Een keuken moet er niet alleen mooi uitzien, maar bovenal handig in gebruik zijn. Bij het ontwerpen van de keuken moeten daarvoor drie belangrijke functies in het achterhoofd worden gehouden. De zogenaamde werkdriehoek: spoelen - koken - opbergen. Zo is het handig dat de koelkast zich niet te ver van het werkblad bevindt en dat koken en spoelen ook in de nabijheid van elkaar plaats kunnen vinden. 

4. Puntjes op de i 
Welke keukenopstelling je kiest hangt af van de ruimte die je hebt en jouw persoonlijke voorkeur. Een rechte, L-vormige of juist een U-vormige keuken, of toch liever een keukeneiland. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ook moet je nadenken over opbergsystemen. Naast keukenkasten zijn er hoekkasten, hogere kasten en diverse ladesystemen verkrijgbaar. En niet onbelangrijk: welke apparatuur wil je graag in jouw nieuwe droomkeuken? 

5. Vraag advies
Een nieuwe keuken aanschaffen is niet niks. Wij helpen je graag op weg met je keukenplannen en nemen je desgewenst werk uit handen. Zo moet het inmeten van de keuken nauwkeurig gebeuren. Een voordeel van een Primo keuken is dat wij de keukenruimte gratis voor je inmeten. Bij het transport van de keuken is zorgvuldigheid heel belangrijk. Onze keukentransporteurs zijn gewend om dagelijks keukens af te leveren en weten precies hoe ze met de soms kwetsbare keukenonderdelen om moeten gaan. Je mag natuurlijk ook zelf het transport verzorgen, maar we adviseren om dat door een professionele transporteur te laten doen. Bij Primo keukens is de keuze aan u. Natuurlijk kunnen wij u werk uit handen nemen en uw nieuwe Primo Keuken laten monteren. Maar misschien vindt u het wel veel leuker om het zelf te doen! 

De goed georganiseerde keuken
Onze keukens profiteren van tientallen jaren ervaring en beproefde systemen. Maar ook van innovaties, die het dagelijks leven en werken in onze keuken zo onmiskenbaar aangenaam en functioneel maken. Aangenaam werken in de keuken heeft alles te maken met een perfecte organisatie. Een perfecte organisatie maakt het dagelijks leven in de keuken gemakkelijker en schept orde en overzicht. En omdat we weten dat iedereen zo zijn eigen wensen en eisen heeft, vind je in onze modulaire keukensystemen een enorm assortiment praktische 'keukenhulpjes'. Of het nu gaat om individueel in te delen inzetelementen voor ladebakken, milieuvriendelijke afvalscheidingssystemen, ruimtebesparende hoekoplossingen of slimme opbergoplossingen. Met ons kun je alle kanten op! 

Losse keukenapparatuur
Niet iedereen is op zoek naar een compleet nieuwe keuken. Met een paar kleine ingrepen of het vervangen van de apparatuur geef je jouw keuken al een hele nieuwe uitstraling! 

Wat is jouw favoriete stijl?
Ontdek het hier!

Op onze Pinterest pagina vind je veel inspiratie om jouw droomkeuken samen te stellen. Blijf op de hoogte van de laatste trends en volg ons op Pinterest.