29 juli 2022

Recept | Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese. De allerlekkerste. De echte lasagne bolognese. Geen quick fix, maar uren pruttelen is wat deze lasagne zo super lekker maakt.

Voorbereidingstijd: 30 minuten 
Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten 


Ingredienten
voor 4 personen

  • 150 gram pancetta, in stukjes 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 350 gram rundergehakt 
  • 1 winterwortel, in blokjes 
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 ml rode wijn 
  • 350 ml passata 
  • 100 ml melk 
  • 1 bouillonblokje
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden 
  • 10 lasagnebladen 
  • 1 bol mozzarella 
  • olijfolie 
  • zout en peper 


Extra benodigd

  • ovenschotel van ongeveer 23 x 23 cm 

 

Bereidingswijze

 

  • Bak de pancetta aan in een droge hapjespan. Haal het hierna uit de pan en zet het even weg. 
  • Verwarm olijfolie in de pan en doe het gehakt samen met ui en knoflook erbij en bak dit rul. Doe hierna de blokjes wortel en selderij erbij en bak dit 10 minuten mee voor je de blokjes courgette en paprika toevoegt. Bak dit 5 minuten mee.
  • Doe hierna de rode wijn erbij en verwarm dit 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur zodat de alcohol verdampt. Doe hierna de passata erbij, samen met het bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. Voeg ook de pancetta weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal een uur pruttelen, langer mag ook. 
  • Doe hierna de melk erbij en verwarm dit ook nog een uur mee, langer mag ook. 
  • Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in. 
  • Verdeel een laagje van de saus over de bodem van de ovenschaal en beleg dit met lasagnebladen. Verdeel hierover nog een laagje saus en bedek dit weer met lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bedek dit met plakken mozzarella.
  • Verwarm de schotel 30 minuten in de oven. 
  • Serveer de lasagne bolognese direct uit de oven.

De saus kun je bijvoorbeeld ook in dubbele porties maken en invriezen. Zo heb je de volgende keer dat je de lasagne wilt eten een stuk minder tijd nodig.

Eetsmakelijk! 

 

 

Bron: Bredakookt.nl 


Meer nieuws

Wat is jouw favoriete stijl?
Ontdek het hier!

Op onze Pinterest pagina vind je veel inspiratie om jouw droomkeuken samen te stellen. Blijf op de hoogte van de laatste trends en volg ons op Pinterest.